На Вінниччині в державну власність повернено пансіонат поблизу ставки Гітлера

На Вінниччині в державну власність повернено пансіонат поблизу ставки Гітлера

Укрінформ
У Вінницькій області в судовому порядку в державну власність повернули колишній профспілковий пансіонат «Ластівка», розташований у смт Стрижавка поблизу ставки Гітлера «Вервольф».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Всупереч вимогам постанови Верховної Ради України, поза волею власника в особі Фонду державного майна України, у 2001 році виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради прийнято рішення про оформлення права власності на нерухоме майно цього пансіонату загальною площею понад 9 тис. кв. м за профспілковою організацією, а у 2004 році вказане майно на підставі договору купівлі-продажу перейшло до приватної юридичної особи. Господарським судом Вінницької області позов прокурора задоволено, рішення виконавчого комітету Стрижавської селищної ради та договір купівлі-продажу визнано недійсними, майно пансіонату повернено в державну власність», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рішення суду набуло законної сили. Розпочато процедуру його виконання.

Пансіонат внесено до переліку організацій і підприємств, які перебували у віданні Української республіканської ради з туризму та екскурсій Федерації профспілок України. Оскільки майно закладу належало до державної власності та передавалося Федерації профспілок України виключно у відання, здійснення будь-яких дій щодо зміни власника цього майна є неправомірним.

Лікувальний пансіонат «Ластівка» розташовано в лісопарковій зоні у смт Стрижавка поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка Гітлера «Вервольф»). Раніше тут відпочивали, оздоровлювалися та проходили лікування одночасно понад 900 осіб, зокрема діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-