Туристів на Рівненщині водитимуть «Медовим колом»

Туристів на Рівненщині водитимуть «Медовим колом»

Укрінформ
У Рівненській області буде запроваджено новий еколого-туристичний маршрут, зорієнтований на бортництво.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із авторів концепції проекту Сергій Підмогильний.

«Маршрут проляже п'ятьма районами волинського краю. Рівненщина багата лісами, річками та озерами, якими легко й зручно пересуватися, можна гарно відпочити. Туристичною  родзинкою маршруту буде бортництво як давній вид бджільництва, який тут зберігся. До створення маршруту залучатимемо пасічників, виробників сувенірної продукції, власників екосадиб і перевізників. Визначними місцями «Медового кола» стануть «Тунель кохання» у Клевані, Парк караїмів у Деражному, заказник «Базальтові стовпи», ландшафтний парк «Надслучанська Швейцарія», - розповів Підмогильний.

За його словами, проект створюється як для велосипедистів, так і для автомобілістів, до основних місць можна буде дістатися і з перевізниками.

Організатори нового туристичного маршруту вважають, що він є стратегічним для краю, бо активізує сільські громади через розвиток «зеленого туризму». Це сприятиме зайнятості місцевих мешканців, наповнюватиме бюджети громад, розвиватиме території.

У перспективі до проекту залучатимуть іноземних експертів, зокрема, з Польщі та Білорусі. Також одним із завдань маршруту є його включення до міжнародної мережі «Зелених шляхів» (Greenways), щоб пожвавити туристичний потік з-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-