На Буковині відкриють новий транспортний місток між Україною та ЄС

На Буковині відкриють новий транспортний місток між Україною та ЄС

Укрінформ
Чернівчани їздитимуть до румунського міста Сучава лише за дві години. Це стане можливим завдяки запуску нового потяга, що сполучатиме столиці Північної та Південної Буковини.

Про реалізацію цього проекту повідомив місцевому телеканалу «Чернівецький промінь» голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«У контексті нещодавнього початку дії безвізового режиму на території міжнародного пункту пропуску «Порубне - Сірет» керівниками представницької та виконавчої влади краю, начальником Івано-Франківської дирекції Львівської залізниці, радником голови правління Укрзалізниці з питань євроінтеграції, начальником Чернівецького прикордонного загону, а також головою Сучавської повітової ради та представниками залізничних відомств і прикордонної служби Румунії обговорено можливість відкриття нового залізничного маршруту Чернівці - Сучава», - зазначив Мунтян.

За його словами, новий маршрут дозволить мінімізувати черги на КПП «Порубне - Сірет» й збільшити пасажиропотік між державами, а також сприятиме створенню нових туристичних маршрутів і розвитку прикордонної інфраструктури Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії.

За зразок запропоновано взяти потяг Львів - Перемишль, за рік курсування якого економічна та інфраструктурна вигоди стали очевидними.

Досягнуто домовленостей щодо створення спільної регіональної робочої групи, учасники якої зустрінуться уже через тиждень на прикордонній залізничній станції Вадул-Сірет й клопотатимуть про погодження цього проекту перед транспортними міністерствами двох держав.

На зустрічі також було обговорено перспективи реалізації таких проектів, як «Євроколія» (залізничне сполучення Польщі з Румунією через Чернівці) та відновлення залізничного сполучення Чернівців з Ужгородом частково через територію Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-