В аеропортах США відбитки пальців замінять посадкові талони

В аеропортах США відбитки пальців замінять посадкові талони

Укрінформ
У Сполучених Штатах розпочали тестувати нову біометричну систему перевірки в аеропорту.

Про це повідомляється на сайті Адміністрації транспортної безпеки США (TSA).

"Цього тижня Адміністрація транспортної безпеки США розпочинає тестувати нову технологію перевірки у міжнародному аеропорту Хартсфілд-Джексона в Атланті і в міжнародному аеропорту Денвера", - йдеться у повідомленні.

Під час тестування планується перевірити концепцію, оцінити вплив і безпеку використання біометрії для перевірки особи пасажирів з використанням відбитків пальців.

Технологія біометричної автентифікації дає змогу пасажирам використовувати відбитки пальців як посадковий талон і як документ, що засвідчує особу.

Однак учасникам тестування все одно доведеться проходити стандартну процедуру перевірки особи, бо мета експерименту - оцінити, наскільки точно працює біометрична система.

У довгостроковій перспективі нововведення може автоматизувати процес перевірки проїзних документів, усуваючи потребу в посадковому талоні і документі, що засвідчує особу, і надаючи або забороняючи доступ пасажирам до контрольно-пропускного пункту через електронні ворота.

TSA проаналізує дані, зібрані під час тестового періоду, для потенційної реалізації в інших аеропортах країни в майбутньому.

Фото: TSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-