В Одесі перед відкриттям курортного сезону рятувальники провели навчання

В Одесі перед відкриттям курортного сезону рятувальники провели навчання

Укрінформ
Одеські рятувальники провели на базі Рятувально-водолазної служби навчання, під час якого відпрацювали методи порятунку відпочивальників на воді та надання їм першої допомоги.

Стан підготовки персоналу рятувальних постів до відкриття курортного сезону проінспектували міський голова Одеси Геннадій Труханов і віце-мер Андрій Котляр, повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"Щоб унеможливити смертельні випадки на морі, провели доволі інтенсивну підготовку до сезону-2017. Зокрема, підготовлено 92 рятувальників за програмою «плавець-рятувальник», придбано 8 гідроциклів, є також 6 човнів, що забезпечують швидке реагування рятувальників. Укомплектовано 3 станції відповідним майном - форменим одягом, кругами, аптечками, раціями, біноклями", - зазначив в. о. директора комунального закладу «Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради» Олексій Трофимчук.

За його словами, рятувальники обстежили й вичистили морське дно вздовж узбережжя Одеси. Небезпечні предмети, принесли хвилями під час зимових штормів, прибрано як на комунальних, так і на орендованих пляжах.

Водночас комунальники констатували, що не всі орендатори пляжів поки що оформили спеціальні паспорти, які засвідчують безпеку відпочинку біля моря.

Варто зазначити, що, за даними міськуправління Держпродспоживслужби,  морська вода біля пляжів "Лузанівка", "Ланжерон", Відрада", "Дельфін", "Аркадія", "Чайка", "Курортний" і "Золотий берег" відповідає всім санітарним нормам. Хоча температура води, за даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, становить лише 16°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-