Як одесити

Як одесити "обживають" Стамбульський парк

Фото
Укрінформ
Оновлений Стамбульський парк в Одесі збирає аншлаги. 

Чим приваблює відвідувачів нове місце відпочинку на південному курорті, дивився фотокореспондент Укрінформу.

Завдяки рельєфу парку, розташованому на схилах і терасах, його, зазначають місцеві ЗМІ, вдалося ефективно зонувати: створити місця для прогулянок, центральний майданчик, газони для релаксу, дитячі та спортивні майданчики тощо. Водночас усі алеї, доріжки й тераси зберегли своє попереднє планування.

Саме центральний майданчик на верхній терасі став одним із найпомітніших нововведень у Стамбульському парку. Тут перебудовано в фонтан колишній грот Діани, встановлено об'ємний напис про побратимство Одеси і Стамбула, а також бювет у східному стилі.

На всій території укладено штучний газон. Тож містяни та гості курорту залюбки відпочивають безпосередньо на зеленій траві. Особливо до душі такі розваги дітям.

До нової місцевої атракції можна потрапити з Потьомкінських сходів, пройшовши під лінією фунікулера, а також з Думській площі похилим спуском, кількома сходами з Приморського бульвару та з вулиці Приморської.

Нагадаємо, в п'ятницю, 26 травня, відбулося відкриття оновленого за проектом турецьких фахівців Стамбульського парку. Захід було приурочено до двадцятиріччя встановлення побратимських відносин між Одесою та Стамбулом.

Фото: Сергій Ляшонок/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-