Стати жителем доісторичної епохи запропонують у Туреччині

Стати жителем доісторичної епохи запропонують у Туреччині

Укрінформ
Влада Туреччини вирішила відтворити в Центральній Анатолії давнє поселення хеттів, у якому туристи зможуть пожити в обстановці XV століття до нашої ери.

Про це повідомляє Мастер тура з посиланням на Hurriyet Daily News.

"Ми хочемо показати побут людей того часу. Численні туристи, які приїжджають до нас, отримають змогу на час зануритися в сиву давнину, знявши номер у готелі, архітектура якого має вигляд хетських домівок давньої епохи. Біля входу зустрічатимуть ворота з левами, можна буде оглянути царські покої, в'язницю, хлібопекарню, кузню, майстерні інших ремісників", - сказав глава району Богазкале в провінції Чорум Туран Согуклук.

Будівництво поселення з історичним ухилом розпочнеться найближчим часом поблизу села Богазкале. Там збереглися залишки городища Хаттуса - столиці древньої Хеттської держави. Воно розташовано неподалік річки Кизилилмак за 150 км на схід від Анкари.

Городище було знайдено 1834 року, а в 1906 році археологи почали розкопки. На сьогодні виявлено фортечні стіни протяжністю 6 км, царський палац довжиною 71 метр, 31 храм, безліч зерносховищ. У 1986 році Хаттуса була включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У давнину в тій місцевості пролягав торговий шлях із центральної Каппадокії до Чорного моря.

Фото на обкладинці: Туристер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-