У Сумах - День вуличної музики

У Сумах - День вуличної музики

Фото
Укрінформ
У суботу, 20 травня, у рамках відзначення Днів Європи у Сумах проходить День вуличної музики.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"День вуличної музики проводиться з метою її популяризації, єднання містян довкола неї. Проведення таких фестивалів сприятиме залученню людей до Сум. Я вірю, що з часом може бути так, що люди приїздитимуть до нас спеціально для того, щоб побувати на такому фестивалі, і це сприятиме розвитку нашого міста”, - зазначив організатор заходу Кирило Бурлака.

Цей проект є одним із переможців міського конкурсу програм, для реалізації яких у 2017 році буде надана фінансова підтримка з міського бюджету.

Розпочався захід о 12.00 біля символу Сум - Альтанки. Наступними локаціями, де по черзі для сумчан та гостей міста гратимуть запрошені музиканти, стануть пам’ятник цукру на Покровській площі (о 15.00) та майданчик ТРЦ „Мануфактура” (о 17.30). На останній музика лунатиме до 23.00.

День вуличної музики – наймасштабніший волонтерський проект у світі, започаткований як музичний флешмоб у 2007 році литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом у Вільнюсі (Литва). 

Щороку у третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом на вулицях свого міста, щоб заграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що. 

За 11 років до литовського свята музики долучились Латвія та Ірландія, Велика Британія та Грузія, Нідерланди і Бельгія, а ще Норвегія, Вірменія, Португалія і Росія. 

16 травня 2014 року День вуличної музики вперше відбувся і в Україні, куди це свято з Литви привезла громадська організація "Логістичний Штаб". 

Перший День вуличної музики одночасно пройшов у десяти українських містах. У 2016 році музичних міст стало вже 20. Цьогоріч День вуличної музики проходить одночасно у 30 містах по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-