У Тернополі триває фестиваль пива та шпундри

У Тернополі триває фестиваль пива та шпундри

Укрінформ
Рекордну кількість оригінальної давньої народної української страви, яку ще згадував Іван Котляревський – шпундри, приготували Тернополі під час фестивалю пива та м’яса.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гастрономічний фестиваль обрав собі назву – «Пиво, м’ясо, файне місто!», яка говорить сама за себе. Серед фестивальних «родзинок» - приготування шпундри, якою смакував ще герой «Енеїди» Еней. Думаємо приготувати щонайменше 300 літрів такої м’ясної смакоти, тушкованої в буряковому квасі свинини, чим думаємо увійти до національної Книги рекордів України», - розповів ініціатор приготування такої великої кількості шпундри, автор кількох гастрономічних рекордів, ресторатор з Тернополя Ігор Парій.

Водночас, жителі та гості міста зможуть не тільки безкоштовно скуштувати призабуту страву, а й продегустувати до двадцяти сортів крафтового пива. Це пиво виготовлене за оригінальними рецептами відомими приватними та домашніми пововарнями України.

«Таким чином згадаємо засновника «Жигулівського пива» Альфреда Фон Вакано, який 12 травня 1846 року народився на Тернопільщині, пізніше переїхав до Самари, заснував там Жигульовську пивоварню, де почав варив «Жигулівське пиво». Запросили на фестиваль як представників великих пивоварних підприємств, так і власників міні-пивоварень, домашніх пивоварів», - сказав один із ініціаторів проведення фестивалю крафтового пива, директор туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук.

Куштувати пиво і м’ясні страву тернополяни і гості міста можуть впродовж суботи-неділі на Козацькому острові та Співочому полі.

Фото: сайт 20 хвилин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-