Британці розповіли, куди мандрувати веганам

Британці розповіли, куди мандрувати веганам

Укрінформ
Найбільш затишно ті, хто відмовляються від продуктів-результатів насильства над тваринами, під час подорожей почуватимуться у десяти містах світу.

До списку, який оприлюднило британське видання The Independent, увійшли, зокрема, італійський Турин, австралійський Мельбурн, канадський Ванкувер. Міста розташовано у довільному порядку.

Так, у Турині діє понад 30 ресторанів, кафе та магазинів з їжею для веганів та вегетаріанців. Місцева влада навіть хоче перетворити місто на перше в Італії «вегетаріанське». Крім того, серед запланованих кроків – підвищувати обізнаність школярів щодо здорового харчування та прав тварин.

Також до списку потрапив Берлін із понад 50 виключно веганськими закладами громадського харчування, зокрема і кафе морозива на рослинній основі. Крім їжі, туристи-вегани можуть знайти у німецькій столиці й відповідні одяг, пиво, вино.

Натомість у Гельсінкі – столиці Фінляндії – є нагода поласувати замінником м’яса. Він називається Nyhtökaura й містить у своєму складі овес та кормові боби. До того ж більшість кафе тут використовують вівсяне молоко, що стало дієвим замінником сої.

Понад 400 закладів для веганів, серед них – мережа піцерій та перший у світі грузинський ресторан, в якому подають лише страви без продуктів життєдіяльності тварин, британська газета нарахувала в Тель-Авіві. Також в Ізраїлі працює перша школа веганської і кошерної кухні Vegan Experience, тут можна легко купити вегетаріанську шаурму.

Крім того, до переліку міст, що зроблять подорож туристів-веганів менш самотньою, увійшли Ченнаї (Індія), Мельбурн (Австралія) з його десертами, Ванкувер (Канада), Лондон (Велика Британія). Потрапили до списку й два американські населені пункти: Сан-Франциско, штат Каліфорнія, де можна скуштувати суші без м’яса, та Остін, штат Техас.

Веганство – це спосіб життя, що передбачає повну відмову від продуктів і товарів, які є результатом насильства щодо тварин, їхньої експлуатації задля власних потреб. Вегани не лише споживають у їжу винятково рослинні продукти, а й не використовують одяг із хутра, шкіри, вовни, лікарські засоби та косметику, які тестувалися на тваринах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-