Компанія Virgin Galactic випробувала туристичний космоплан

Компанія Virgin Galactic випробувала туристичний космоплан

Відео
Укрінформ
Приватна космічна компанія Virgin Galactic, яка належить британському бізнес-магнату, інвестору і філантропу Річарду Бренсону, в понеділок здійснила польотне тестування туристичного космічного човника SpaceShipTwo.

Про це повідомив на своєму веб-сайті американський науково-технічний журнал "Популярна механіка".

"Компанія Virgin Galactic 1 травня провела четвертий тестовий політ свого нового SpaceShipTwo, суборбітального космоплану VSS Unity, обладнаного ракетним двигуном", - йдеться в повідомленні.

Нинішні випробування, як і попередні, проходили без запуску ракетних двигунів. Однак цього разу була протестована система хвостового оперення літального апарату в режимі входу в атмосферу Землі. Система розрахована для гальмування швидкості апарату на одній з найскладніших стадій польоту.

Компанія Virgin Galactic неухильно прагне досягти прогресу у випробуваннях нової моделі SpaceShipTwo через тривалий час після катастрофи зі смертельними наслідками свого першого корабля VSS Enterprise.

У понеділок відбувся перший тест оперення в повітрі після випробувань системи на землі. При цьому зауважується, що перевірка системи відбувалася на низьких висотах, де щільність атмосфери набагато більша, однак і за таких умов були результати системи аерогальмування були успішними.

Інженерам належить ще обробити та проаналізувати багато даних, у тому числі під час майбутніх запланованих польотів без застосування ракетних двигунів. При цьому не виключається, що до кінця року компанія буде здатна здійснити перші випробування з виходом у відкритий космос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-