В Україні торік сплатили рекордну суму туристичного збору – 54 мільйони

В Україні торік сплатили рекордну суму туристичного збору – 54 мільйони

Укрінформ
За підсумками 2016 року в Україні було сплачено 54,094 млн гривень туристичного збору, що на 31,4% більше (37,126 млн грн), ніж у 2015 р.

Про це Укрінформу повідомили у Державній фіскальній службі України.

Лідерами серед регіонів по сплаті туристичного збору у 2016 році є місто Київ (14,7 млн грн), Одеса (4,6 млн грн), Львівська область (4 млн грн) та місто Львів (3,98 млн грн).

В інтерв`ю Укрінформу, коментуючи ці цифри, директор Департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга зазначив: "За відсутності адекватної статистики щодо кількості в’їзних та внутрішніх туристів в Україні, туристичний збір є тим реальним показником, який відображає справжню картину щодо збільшення туристів в Україні".  

Водночас, зауважив він, "сума туристичного збору була б значно більшою, якби у регіонах контролювались реальні показники заповнюваності засобів розміщення, а туристичний збір сплачували усі суб`єкти господарювання". Туристичний збір – це місцевий податок, кошти від якого надходять до місцевих бюджетів. Сума туристичного збору складає 1% від вартості проживання.

Повністю інтерв`ю з Іваном Ліптугою читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-