Скадовськ може стати для України оздоровницею - екс-міністр туризму і курортів АР Крим

Скадовськ може стати для України оздоровницею - екс-міністр туризму і курортів АР Крим

Укрінформ
Курортне місто Скадовськ на Херсонщині може стати для України такою самою оздоровницею, як широко відоме місто-курорт Саки в окупованому Росією Криму.

Таку думку висловив екс-міністр туризму і курортів АР Крим, голова правління ГО "Асоціація індустрії гостинності України" Олександр Лієв на прес-конференції у Скадовську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скадовськ - це земля, яка лікує, і це дуже серйозна перевага. Скадовськ як лікувальний курорт має величезну конкурентну перевагу, яку мають в Україні лише 6 міст, і одне з яких знаходиться на окупованій території - місто Саки. Я впевнений, що це місто (Скадовськ. - Ред.) теж зможе стати оздоровницею, такою самою як Саки, з таким самим доходом у бюджет від туризму, як у Сак", - сказав Лієв.

При цьому він зазначив, що Скадовськ за природними лікувальними умовами "конкурує не з Туреччиною, а має головного конкурента - фармацевтичні кампанії".

У цьому зв'язку народний депутат України, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, член правління ГО "Асоціація індустрії гостинності України" Анна Романова наголосила, що Скадовськ, який у 2011 році отримав статус курорту державного значення, досі не асоціюється з цим поняттям у свідомості багатьох жителів України.

Вона підкреслила, що Херсонщина має повною мірою використовувати потенціал Скадовська. 

Фото Економічна правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-