Україна починає приділяти достатньо уваги туризму – МЕРТ

Україна починає приділяти достатньо уваги туризму – МЕРТ

Фото
Укрінформ
В Україні нарешті почали ставитися до туристичної галузі, як однієї з важливих складових економіки.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Титарчук.

"Дуже важливо сьогодні, що в Україні змінилося ставлення до туризму, питання вийшло на дуже високий рівень", - заявив Титарчук на полях 51-ї туристичної виставки-ярмарку International Travel Market (ITB), що відкрилася в Берліні.

За його словами, зараз "є чітке розуміння того, що туризм є важливою частиною ВВП". У розвинених країнах вона становить близько 10%, у нашій, на жаль, "це дуже маленький відсоток", - сказав заступник міністра, не уточнивши цифру. При цьому він зауважив, що є тенденція до зростання відвідуваності нашої країни іноземними туристами. У 2016 році їх число становило приблизно 13 млн. За кордоном у цей же період побували близько 15 млн українців.

Він нагадав, що Мінекономрозвитку на 2017-2020 рік внесло розвиток туризму в число пріоритетів, при тому, що "галуззю фактично з 1991 року ніхто не займався конкретно і методично". Вперше виділено бюджет у розмірі 30 млн грн на цілі популяризації. Нинішній 2017 рік оголошений ГА ООН Роком сталого розвитку туризму, очікує підписання указ Президента про Рік туризму в Україні. Нещодавно була зареєстрована Національна туристична організація (НТО), перерахував співрозмовник агентства.

Титарчук звернув увагу на те, що треба активніше і ширше популяризувати туристичні маршрути, не обмежуючись такими уже розкрученими брендами, як Одеса чи Львів. Він відзначив наявність у країні можливостей медичного туризму, наприклад. За словами заступника міністра, ведеться робота над брендингом міст і областей, а також посилення координації роботи між містами щодо прийому туристів, без чого діяльність не буде ефективною. Проведення таких великих міжнародних заходів, як Євробачення, всілякі виставки, міжнародний турнір із хокею відіграють велику роль у тому, щоб показати іноземцям: Україна – безпечна для них країна, куди можна приїжджати.

Виставку ITB, яка проходить у німецькій столиці з 8 по 12 березня, чиновник вважає дуже важливою для України в сенсі популяризації країни. В її рамках заплановано ряд зустрічей з іноземними колегами та керівниками міжнародних структур, у тому числі Всесвітньої туристичної організації. Він також повідомив, про те, що в Україні власні туристичні виставки пройдуть наприкінці березня і у травні. А на початку квітня на Дні української культури в Антальї запрошені понад 100 представників української туріндустрії.

У ярмарку беруть участь близько 10 тисяч компаній зі 184 країн і регіонів.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-