У Харкові відсвяткували Масляну

У Харкові відсвяткували Масляну

Фото
Укрінформ
У Харкові Маслянична хода проходить у формі «параду планет».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Майже 1000 самодіяльних артистів - посланці всіх дев'яти районів Харкова - костюмованим парадом пройшли від площі Конституції головною Сумською вулицею до площі Свободи, зупиняючись на танцювальні флешмоби біля пам'ятника Шевченку і Будинку Рад. Кожен район ішов під знаком однієї з планет Сонячної системи, вітаючи публіку, - відповідно до обраних костюмів, - від імені дивовижного виду інопланетян, включаючи героїв фільму "Аватар" та космонавтів у скафандрах. Із загального ряду не вибилися і звичні костюми героїв українських народних казок. Під звуки музики учасники параду вийшли на площу Свободи, де сяє вогнями коло діаметром 12 метрів, що символізує Сонце, і обладнана велика сцена.

Поруч зі сценою - традиційні Масляничні забави: від перетягування каната і кулачних боїв до частування млинцями. Їх рахують сотнями і знімають прямо з гарячих пателень: великі та малі, з начинкою і без, під гарячий трав'яний чай або грушевий узвар, з сюрпризами-іграшками для малюків і призові - для переможців конкурсів.

«Парад планет» завершує 3-денну Масляну на площі Свободи. У програмі вечірнього концерту для харків'ян, які заполонили площу - виступи академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, а також учасника групи "5'nizza", тренера проекту "Голос країни" Сергія Бабкіна. На завершення - фаєр-шоу з традиційним спаленням 9-метрового масляного опудала Марени: прощавай, зимо, здрастуй, весно!", - пояснює головний режисер свята Олексій Настаченко.

На час параду центр Харкова перекрили, за годину рух відновили в повному обсязі. Порядок охороняють кілька сотень патрульних. Інцидентів немає.

Фото: city.kharkov.ua, dozor.kharkov.ua, centralpark.kh.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-