В Україні з’явиться ще один притулок для бурих ведмедів

В Україні з’явиться ще один притулок для бурих ведмедів

Укрінформ
У вівторок, 31 січня в Охруському інфоцентрі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінекології та фондом «Чотири лапи Інтернешнл» та Меморандум про співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України та міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи». 

Передбачається, зокрема, будівництво притулку для бурих ведмедів у біосферному резерваті «Розточчя», повідомляє прес-служба Мінекології.

«В порятунку бурих ведмедів нас підтримує громадськість та міжнародні організації. Всі ми добре знаємо, що нині ще багато тварин утримуються в цирках чи приватних зоопарках. Нині триває кілька судових слухань щодо вилучення ведмедів  із таких закладів і переселення їх до таких притулків. Об’єднавши зусилля, нам вдасться змінити ситуацію»,- зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він нагадав, що Мінекології із фондом «Чотири лапи»  співпрацює з 2012 року. Було організовано функціонування реабілітаційного центру для бурих ведмедів на території національного природного парку «Синевир». На цей час у центрі утримуються 19 ведмедів.

«Для Мінекології важливо продовжити черговий етап співпраці із міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи», який зробив значний внесок у справу порятунку та гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин в Україні. Порятунок диких тварин важливий і для виховання гуманного ставлення до українського суспільства, до наших співмешканців планети - тварин. Адже агресія, яку люди виховують до дикої природи, колись перетворюється на агресію до суспільства. Ми маємо пам'ятати, що гуманне поводження з тваринами, особливо безпритульними, завжди було ознакою цивілізованого суспільства», - зазначив міністр.

Семерак також підкреслив, що початок будівництва вже третього притулку для бурих ведмедів в Україні - біля села Домажир Яворівського району Львівської області є великим спільним досягенням.

У рамках Меморандуму про взаєморозуміння Фонд за методологічної підтримки Мінекології запровадить стерилізацію, догляд та реєстрацію безпритульних тварин, проведення освітніх програм та працюватиме над розробленням законопроектів щодо удосконалення української нормативної бази. Крім того, Фонд сприятиме веденню обліку ведмедів, що потребують негайної допомоги та вжиття заходів з їх конфіскації.

«Ми вже кілька років співпрацюємо з владою України і розраховуємо на активізацію та посилення нашої співпраці заради конфіскації ведмедів з неналежних умов і поселення їх у нашому новому притулку для ведмедів Домажир, де вони будуть жити в умовах,  наближених до природних»,- зазначив президент та засновник благодійного фонду «Чотири лапи Інтернешнл» Хельмут Дунглер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-