Любов у маленькому місті: швейцарець створив фотопроект про Славутич

Любов у маленькому місті: швейцарець створив фотопроект про Славутич

Укрінформ
В кінці 2016 року на фестивалі фотожурналістики Visa pour l'image в Перпіньяні однією з найвищих нагород була відзначена робота, присвячена Україні.

Як повідомляє BirdInFlight, за зйомку молоді в місті Славутич премію Ville de Perpignan Rémi Ochlik Award отримав швейцарець Нільс Акерманн.

"Я відкрив для себе Україну у 2009-му. Разом з кращим другом ми планували подорож на Схід. Хотіли відвідати Росію, але були на мілині і не захотіли платити за візу. Україна здавалася гарною альтернативою, і слава Богу", - розповів фотограф.

Свій проект Акерманн назвав «Білий ангел».

За його словами, він приїхав у Славутич, щоб фотографувати радянську архітектуру, але знімки виходили страшенно нудними: "По-справжньому цей проект розпочався для мене в ту ніч, коли ввечері в парку я познайомився з Юлією. Вона була, мабуть, п'яна і цілувалася з хлопцем. Вона сказала мені: «Можеш знімати все що завгодно, тільки не показуй фотографії моїй мамі».

"Мої герої — нормальні люди, як усі ми. Ми будуємо великі плани, але реальність часто диктує своє. Ці хлопці щодня ходили на роботу зі зведення нового саркофагу над ЧАЕС. Вони робили її, як будь-яку іншу, хоча виправляли найбільшу помилку минулих поколінь і створювали більш безпечний світ. Ті, чиїм ідеям тісно в місті з населенням в 25 тисяч, швидше за все, поїдуть. Втім, щастя не так вже сильно залежить від місця проживання. Я не впевнений, що Швейцарія сьогодні — найкраще місце для втілення мрії. Набагато більше можливостей я бачу в Україні, яку зараз змінює така ж молодь", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-