Найдовший залізничний маршрут у світі стане пасажирським

Найдовший залізничний маршрут у світі стане пасажирським

Укрінформ
Вантажний поїзд, що курсує по найдовшому залізничному маршруту в світі – між Іспанією і Китаєм – отримає в додаток до товарних один пасажирський вагон.

Про це повідомляє китайське інформаційне агентство "Сіньхуа".

Лінія, що з'єднує Мадрид і китайське місто Іу (регіон Цзиньхуа, розташований неподалік від Шанхаю), який функціонує вже два роки, поповнитися одним пасажирським вагоном. Таким чином хочуть перевірити, чи цей маршрут буде цікавий туристам.

Голова фонду, який заснував цей транспортний сервіс, Мао Веньцзинь вважає, що попит на пасажирські місця в поїзді буде великим, і один вагон – це тільки проба, надалі буде потрібно збільшення кількості місць для туристів. «Ми повинні до нашого маршруту привернути увагу туристів всіх країн, через які прокладено шлях: Китаю, Казахстану, Росії, Білорусії, Польщі, Німеччини, Франції та Іспанії», – вважає китайський підприємець.

Поїздка з Мадрида в Іу буде тривати від 17 до 19 днів. Дистанція між двома містами – 13.052 кілометра.

Довідка: Практика складання «різнокаліберних» поїздів (товарні плюс пасажирські вагони) в Європі є поширеною – офіційна назва такої моделі подорожей, чий маршрут перетинає кілька країн, називається Interrail.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-