В ОАЕ відкрився перший гірський туристичний парк

В ОАЕ відкрився перший гірський туристичний парк

Укрінформ
Сьогодні, 17 листопада, в еміраті Рас-аль-Хайма відкрився перший гірський туристичний парк.

Про це повідомляє Emirates24/7.

Сьогодні, 17 листопада, в еміраті Рас-аль-Хайма відкрилася спеціально обладнана ділянка в горах з висячими мостами, сходами і страхувальними тросами Віа феррата.

Віа феррата у Рас-аль-Хаймі обладнана на найвищій горі ОАЕ — Джебель Джаїс, висота якої становить 1934 м. Проходячи маршрути парку, можна побачити ущелини, гірські масиви Хаджарських гір, пустелю і Перську затоку. У межах парку розроблено 3 маршрути, обладнаних на висоті 50 м, 60 м та 300 м.

Стандартний курс для новачків і любителів називається "Прогулянка над прірвою". Його проходять групою від 8 осіб, проходження займає 4 години. Середній по складності курс знаходиться вище і займає 3,5 години. Найбільш технічно складний маршрут підійде професіоналам і займе 1,5 години.

Випробувати себе на Віа ферраті зможуть не всі. Любителі екстремальних пригод повинні бути старше 12 років і важити від 40 до 98 кг. За дотриманням цих правил суворо стежать співробітники. Особлива увага приділяється людям старше 65 років. Їх просять надати довідку про відсутність протипоказань до занять екстремальним спортом.

"Для нас особливо важливо, що перша віа феррата на Аравійському півострові відкриється в Рас-аль-Хаймі, — прокоментував генеральний директор Департаменту з розвитку туризму емірату Хайтам Маттар. — Усі відвідувачі гірського парку мають спочатку пройти найпростіший курс. Тільки після цього вони зможуть піднятися на середній і складний рівні. Ті, хто добереться до верхнього курсу, побачить Рас-аль-Хайму з висоти 40-го поверху".

До гірського парку щодня курсують безкоштовні автобуси. Вони відправляються з центру старого міста о 8.00 та о 13.00 за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-