У Стамбулі встановили пам'ятник ледачому коту

У Стамбулі встановили пам'ятник ледачому коту

Укрінформ
У Туреччині встановили пам'ятник ледачому коту, герою інтернет-мемів, Томбілі.

Про це повідомляє The independent.

На одній з вулиць старовинного стамбульського району Кадикьой відкрили пам'ятник місцевому коту, який став за життя героєм інтернет-мемів. Кіт по кличці Томбілі прославився на весь світ завдяки фотографіям, на яких сидів у задумливих й ошатні позах, спираючись тілом і однією лапою на бордюри і сходи.

Відкриття пам'ятника «Владиці вулиць Зівербею» у провулку Gulec Çıkmazı відбулося 4 жовтня, у Всесвітній день захисту тварин. Додамо, що «Томбілі» — звична кличка для домашніх тварин в Туреччині, зазвичай її дають товстим і пухким вихованцям.

Томбілі помер в серпні 2016 р., практично відразу жителі кварталу Зівербей організували збір підписів за встановлення пам'ятника коту. До петиції незабаром приєдналися багато стамбульців та інтернет-користувачів з різних країн. Прохання від 17 тисяч шанувальників Томбілі схвалили у муніципалітеті Кадикьоя, після чого до роботи приступив художник Севал Шахін. Скульптор кілька разів приїжджав до кварталу, де жив Томбили, спілкувався з мешканцями і навіть знайшов підходящу модель для створення пам'ятника — ще одного товстого кота по кличці Бадем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-