Євростат: Європейських пенсіонерів найбільше в світі серед туристів

Євростат: Європейських пенсіонерів найбільше в світі серед туристів

Укрінформ
Європейці старше 65 років складають п'яту частину від загальної кількості мандрівників у світі.

Про це свідчать дані статистичного агентства Eurostat.

Люди доросліші 65 років, що проживають в Євросоюзі, складають п'яту частину від загальної кількості мандрівників у світі. Цей показник вищий, ніж у представників будь-якої з інших п'яти вікових категорій громадян Євросоюзу в діапазоні від 15 до 64 років.

На європейських туристів старшій віковій категорії в 2014 році довелося 1,2 мільярдів ночівель в готелях всього світу. Це 20 % від кількості всіх ночівель, сплачених туристами з Європи.

При цьому переважна більшість літніх туристів з Європи вважають за краще не виїжджати за кордон, а відпочивати в своїх країнах. В особливості — громадяни Греції, Італії, Португалії, Румунії, Чехії і Франції. Виняток становлять пенсіонери з Люксембургу та Бельгії.

Як показує статистика, літні туристи, вибирають бюджетні варіанти готелів. Середня вартість номера — 53 євро, що на 13 євро менше, ніж у середньостатистичного європейського туриста.

Найбільше витрачають літні громадяни Люксембургу — 120 євро в день. За ними слідують австрійські пенсіонери (107 євро), мальтійці (94 євро), бельгійці (89 євро). Мінімумом задовольняються туристи з Чехії (14 євро).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-