ЮНВТО прагне зробити туризм доступним для всіх

ЮНВТО прагне зробити туризм доступним для всіх

Укрінформ
У день святкування Всесвітнього дня туризму Всесвітня туристична організація (ЮНВТО) закликає всі країни зробити туризм доступним для кожного.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Кожен рік ЮНВТО визначає головну тему Всесвітнього дня туризму, у 2016-му році це — Доступність туризму для всіх.

У своєму повідомленні організація хоче донести, що ми завжди повинні пам'ятати, для багатьох подорож може бути досить складним процесом і далеко не всі люди в стані знайомитися з природою і культурою інших країн і континентів у всій її повноті, відчувати гострі відчуття від подорожей.

Усі люди мають рівні права на відпочинок і вільний доступ до туристичних місць і послуг. Тим не менш, 15% населення — близько 1 мільярда людей у всьому світі, що живуть з різною інвалідністю, як і раніше стикаються з великою кількістю перешкод під час подорожей. Інформація і навігація, міська вулична і транспортна інфраструктура, незважаючи на розвиток сучасних технологій, поки ще далекі від досконалості для людей з обмеженим зором, слухом або рухливістю.

"Доступність для всіх" повинна бути у центрі державної політики, а також бізнес-стратегіях, не тільки як основне право людини, але й як можливість розвитку економіки країни. Тому всі країни і міста, аеропорти і вокзали, курорти і готелі, музеї і театри, ресторани і торгові центри повинні прагнути до підвищення рівня доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями.

З таким повідомленням голови ЮНВТО виступають сьогодні в Бангкоку, столиці Таїланда. Це місто організація також обрала місцем святкування Всесвітнього дня туризму. Нагадаємо, що раніше Бангкок був названий найбільш відвідуваним туристами містом цього року.

У свою чергу, Укрінформ так само підтримує ідею ЮНВТО і поспішає привітати всіх з Всесвітнім днем туризму. Бажаємо вам легких, яскравих і незабутніх подорожей!

Довідка: Всесвітня туристична організація, ЮНВТО, ВТООН (United Nations World Tourism Organization - UNWTO) — установа ООН, що займається розвитком сталого і загальнодоступного туризму. Це провідна міжнародна організація у сфері туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-