Влада знову не дає грошей на розвиток туризму в країні

Влада знову не дає грошей на розвиток туризму в країні

Укрінформ
Влада не передбачає фінансування туристичної галузі держави у 2017 році.

Про це заявив керівник Департаменту туризму і курортів України Іван Ліптуга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінфін подав проект бюджету на 2017 і туризм за доброю традицією не включив. Взагалі, таке відношення до розвитку туризму - це нонсенс у світовій практиці. Навіть в африканських країнах вже такого не зустрінеш!", - каже Ліптуга.

Він переконує, що туризм - головний інструмент формування іміджу та привабливості країни, в тому числі й інвестиційної. В умовах постійно зростаючої глобальної конкуренції всі країни світу турбуються про свою репутацію і витрачають сотні мільйонів євро на просування своїх брендів: США - 200 мільйонів, Німеччина - 45, Австрія - 43, Італія - 41, Туреччина - 55.

Він також наголосив, що маркетингом і просуванням країни у нас не займається ані Міністерство економічного розвитку та торгівлі, ні Міністерство закордонних справ, ні Міністерство інформполітики.

"Тільки завдяки зусиллям малого і середнього бізнесу можна зустріти випадкові міні-стенди на глобальних виставках. У наступному році в Казахстані пройде глобальне Expo 2017, ви думаєте Україна там буде? Ні! А на книжковому ярмарку у Франкфурті? Теж немає. Може є реклама наших прекрасних місць на BBC, CNN, EuroNews? Ні! Нас ніде немає. І дізнаються про Україну в світі лише під час революцій або природних катаклізмів. От спасибі Джамалі - ще завдяки перемозі на "Євробаченні". Але це - щасливий випадок, а не системний підхід", - обурений Ліптуга.

Він акцентував увагу, що за перше півріччя одні тільки суб'єкти туристичного бізнесу дали бюджету України більше мільярда гривень податкових відрахувань, не враховуючи транспорт, лікувальні установи та всі інші пов'язані з туризмом галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-