В Амстердамі з'являться найвищі гойдалки в Європі

В Амстердамі з'являться найвищі гойдалки в Європі

Укрінформ
На даху вежі А'DAM Toren в Амстердамі встановлюють найвищі гойдалки в Європі.  

Про це повідомляє прес‑служба Голландського бюро по туризму.

На даху вежі А'DAM Toren в Амстердамі встановлюють гігантські гойдалки з символічною назвою «Бережися». Після монтажу конструкції, відвідувачі зможуть покататися на гойдалках висотою в 100 метрів. «Відважні гості отримають безкоштовне цифрове фото і зможуть відвідати інтерактивну художню виставку у вежі, присвячену історії та культурі Амстердама», — йдеться в повідомленні.

А'DAM Toren розташована позаду Центрального вокзалу Амстердама (Amsterdam's Central Station). Вежа була спроектована за дорученням компанії Royal Dutch Shell. Амстердамці називають її «Шеллторен» (дослівно перекладається як вежа Шелл). Офіційне відкриття вежі відбулося в 1971 році, і вона служила будинком для нафтової компанії аж до 2009 року.

Реконструкція башти завершилася в квітні 2016 року. Зараз вона не поступається за популярністю знаменитій Ейфелевій вежі, London Eye і Берлінській телевежі.

Назва — А'DAM Toren — вибрана не випадково, за ним прихована абревіатура Amsterdam Dance and Music (Музика і танці Амстердама»). Архітектор Артур Стаал спроектував вежу під кутом 45 градусів до головної водної артерії Амстердама «Ай» (IJ waterfront), яка колись була бухтою в нідерландській провінції Північна Голландія. Нахил вежі підкреслює сміливий та інноваційний підхід.

В А'DAM Toren 22 поверхи, на яких розташувалися модні панорамні бари і ресторани, а також кілька звукозаписних компаній і музична школа А'DAM Music School.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-