Єгипетські науковці придумали, як виростити ліс у пустелі

Єгипетські науковці придумали, як виростити ліс у пустелі

Укрінформ
Команда єгипетських науковців розробила інноваційний проект з використання стічних вод для вирощування лісів у посушливих регіонах.

Про це передає "Експрес". 

"Спустелювання є серйозною проблемою для всієї Африки, але існує простий спосіб, здатний зупинити осушення родючих земель - це посадка лісу. Проблема полягає в тому, що в найбільш постраждалих районах для вирощування дерев і підтримки їхньої життєдіяльності не вистачає чистої води. Нова технологія допоможе вирішити це питання", - йдеться в публікації.

Як зазначається, ще в 90-і роки уряд Єгипту ініціював науковий проект, в рамках якого в двох кілометрах від Каїра був посаджений ліс, який отримав назву Serapium forest.

Ділянка у 200 гектарів стала домівкою для безлічі видів дерев, у тому числі господарсько-цінних зразків, таких як евкаліпт та червоне дерево. Хоча ґрунт у цій області, як правило, позбавлений ​​поживних речовин для підтримки життя рослин, дослідники виявили, що при поливі очищеними стічними водами представники флори можуть рости й в таких умовах. Стічні води забезпечують таку кількість поживних речовин, що додаткові добрива не потрібні. Рідина, що використовується для зрошення дерев, проходить два етапи обробки. На першій стадії механічні фільтри видаляють з неї бруд і сміття. На другому етапі у воду додаються кисень і мікроорганізми для розкладання решток органічних речовин. В результаті виходить багата фосфатами та азотом суміш, аналогічна тій, що міститься в комерційних добривах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-