У Норвегії пінгвін став бригадним генералом

У Норвегії пінгвін став бригадним генералом

Укрінформ
Королівський пінгвін із зоопарку Единбурга став бригадним генералом Королівської гвардії Норвегії. Звання було присвоєно пінгвінові в ході урочистої церемонії, яка пройшла в Единбурзі.

Про це повідомляє ВВС.

"Пінгвіна звуть Нільс Улаф. Він провів огляд, в ході якого учасники единбурзького Королівського параду військових оркестрів віддали пінгвінові честь, а керівний парадом Девід Елфрей привітав його з підвищенням. До підвищення Нільс Улаф був почесним полковником гвардії і її талісманом. Крім того, в 2008 році його посвятили в лицарі", - вказується в повідомленні.

За словами гвардійців, пінгвін впізнає  військовослужбовців і завжди радий їх бачити. Тим не менш, журналісти відзначали, що під час огляду сер Нільс Улаф суворо інспектує гвардійців в строю, як і належить офіцерові.

Це вже третій пінгвін з таким ім'ям із зоопарку Единбурга, який служить в Королівській гвардії Норвегії і отримує звання.

Норвегія подарувала першого королівського пінгвіна зоопарку Единбурга в 1913 році. З 1972 року королівські пінгвіни із зоопарку Единбурга стають символами Королівської гвардії Норвегії і отримують військові звання щоразу, коли гвардія приїжджає в зоопарк з візитом.

Обраного символом гвардії пінгвіна традиційно називають Нільсом Улафом. Іменем Нільс вони зобов'язані колишньому гвардійцю Нільсу Егелієну, який поклав початок цій традиції і назвав першого пінгвіна на честь себе. Улафами їх називають на честь короля Норвегії Улафа V.

Перший Нільс Улаф помер у 1987 році після того, як став сержантом гвардії. Незабаром був обраний другий Нільс Улаф, а потім його змінив третій. При цьому кожен наступний пінгвін починав службу в тому ж званні, що було на момент смерті його попередника. Саме це дозволило нинішньому Нільсу Улафу дослужитися до бригадного генерала і стати найбільш високопоставленим птахом у світі.

shlyahtich.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-