На херсонський фестиваль привезли 35-кілограмовий кавун

На херсонський фестиваль привезли 35-кілограмовий кавун

Укрінформ
На ХІII Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", що у суботу зранку розпочався у місті Гола Пристань на Херсонщині, привезли кавуна-велетня вагою близько 35 кілограмів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"Цей рік через погодні умови видався не дуже врожайним на кавуни. Йшли дощі, баштанні довелося пересівати. Але на цьому фестивалі таки буде сюрприз - кавун вагою до 35 кілограмів, який візьме участь у традиційному фестивальному конкурсі "Найбільше солодке диво". До проведення конкурсу цього велетня його власник поки що заховав. Наразі ж виставляють на показ кавуни до 20-25 кілограмів", - розповів Бабич.

За його словами, очікується, що у нинішньому фестивалі у Голій Пристані візьмуть участь від 3 до 5 тис. людей. Серед них - представники Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, дипломати з Латвії та Румунії, делегація з Ізраїлю.

"Наших гостей з Ізраїлю дуже цікавить цей фестиваль і можливості наших земель", - зазначив мер.

Він також повідомив, що з нагоди фестивалю надійшли вітання від міст-побратимів Голої Пристані - з України, Білорусі, Польщі та Молдови.

У межах фестивалю відбудуться виставка-ярмарок сільськогосподарської продукції та виробів декоративно-ужиткового мистецтва, "круглий стіл" за участю керівників фермерських господарств з вирощування овочево-баштанної продукції, концертна програма творчих колективів міста, а також ігри, конкурси і розваги.

Разом з тим, мер наголосив, що у майбутньому міська влада хоче дещо переформатувати цей фестиваль - щоб він був не тільки як шоу, а став більш діловим, націленим на співпрацю влади, сільгоспвиробників, переробних підприємств, селекціонерів, транспортників, усіх, хто зацікавлений у розвитку баштанництва в районі та області.

На минулорічному ХІI Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво" найбільший кавун - переможець фестивалю - мав вагу 21 кілограм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-