Музеї Брюсселя стали безкоштовними

Музеї Брюсселя стали безкоштовними

Укрінформ
Протягом 100 днів основні музеї столиці Бельгії можна буде відвідати абсолютно безкоштовно.

У столиці Бельгії до Міжнародного дня музеїв запускають масштабну кампанію «100 шедеврів Брюсселя». Протягом 100 днів можна буде побачити 100 творів мистецтва і об'єктів культурно-історичної спадщини.

Список шедеврів, представлених у кампанії, з'явиться на спеціальному сайті. До нього увійшли твори таких майстрів, як Пітер Брейгель Старший, Ієронім Босх, Альбрехт Дюрер, Рембрандт, Пітер Пауль Рубенс, Френсіс Бекон, Сальвадор Дали і інших.

Мета кампанії - привернути увагу громадськості до культурної спадщини міста, а також спонукати туристів і самих бельгійців відвідати музеї, де і знаходяться 100 експонатів зі списку.

У пошуках «100 шедеврів Брюсселя» туристам допоможе карта Brussels Card, яка дає право відвідати основні музеї бельгійської столиці абсолютно безкоштовно. Вона доступна в туристичних офісах і музеях міста англійською, французькою та голландською мовами.

Музеї Брюсселя також організовують додаткові заходи в період кампанії — екскурсії з гідом, семінари, конференції, а також продовжать години роботи до пізнього вечора. Наприклад, 22 травня, у Всесвітній день смурфиків, Бельгійський центр мистецтва коміксів проведе акцію «Розфарбуй все синім кольором». Вхід до музею буде безкоштовним для всіх, хто одягнеться як смурфик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-