"Вулична їжа": Дощ смачній їжі - не перешкода!

Фото
Укрінформ
У Києві відбувається Фестиваль вуличної їжі, тематика якого - грузинська кухня.

Кореспондент Укрінформу теж побував на фестивалі.

Грузія - країна яскравого свята і нескінченного застілля. Це дуже вплинуло на атмосферу фестивалю. Навколо традиційні танці та музика, вино ллється рікою, а хачапурі і хінкалі розходяться з неймовірною швидкістю. Народ радіє, сміється, їсть та святкує!

Величезний ажіотаж і метрові черги виявилися навколо "Старого Тбілісі", "Разгуляя" і "Хінкалі". Ми теж вистояли чергу до "Старого Тбілісі" і замовили кебаб, шашлик, хінкалі і хачапурі по-аджарськи. Усе було дуже смачно і дуже ситно, правда, хінкалі виявилися пересоленими.

До речі, якщо хто не знає, хачапурі по-аджарськи - це такий лаваш, всередині якого сир і яєчня. Після того, як вам його вручили, відразу розмішайте виделкою сир і яйце. Щоб інгредієнти не застигнули і смак вияввся не правильним. Так само хочемо нагадати, що хінкалі правильно їсти взявши їх за "хвостики" і поглинаючи цілком. Так з нього не витече той особливий сік, який знаходиться всередині.

Якщо ви купили вино, не дивуйтеся, якщо під час трапези до вас підійде група колоритних грузин і змусять "пити до дна"! Ви не зможете від них відкараскатися, їм неможливо відмовити.

Розваг стало більше: з'явилися ігрові приставки, нові ігри, виставка картин. Повну інформацію можна прочитати в анонсі.

А, і ще, ціни тут на різний гаманець. Шашлик - від 35 гривень, хачапурі - від 25 гривень, хінкалі - від 40 гривень. Також, крім грузинської кухні, тут також можна знайти страви й інших національностей, для них присвячені окремі стенди. Традиційний "Одеський двір" теж готовий приймати гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-