З'явився новий туристичний пішохідний маршрут по Кавказу

З'явився новий туристичний пішохідний маршрут по Кавказу

Укрінформ
Стартував новий проект "Транскавказька Стежка", яка зв'яже Грузію, Вірменію і Азербайджан пішохідним туристичним маршрутом.

Про це повідомляється на офіційному сайті проекту.

За п'ять років планують створити мережу маршрутів по всьому Кавказу і зв'язати між собою більше 20 національних парків регіону. Офіційний початок проекту зазначили в місті Ткібулі (Західна Грузія).

«У нас є повна підтримка з боку Національної федерації пішого туризму та влади для створення транскавказького маршруту пішого туризму, що дуже важливо», — сказав виконавчий директор Асоціації Транскавказької Стежки Пол Стефанс.

Уже від літа любителі пішого туризму та волонтери почнуть покращувати існуючі маршрути в Сванетії і Рача (високогірна Грузія) та прокладуть нові стежки. Підготовчі роботи також пройдуть в Азербайджані і Вірменії.

Після створення єдиного маршруту, у піших туристів буде можливість побачити прекрасну природу Кавказу та ознайомитися з культурним різноманіттям регіону, що дасть жителям високогір'я отримати економічну вигоду від туризму, зазначив Стефанс.

У здійснення проекту включено Національне агентство туризму, Національна федерація пішого туризму, Асоціація Транскавказькій Стежки і Агентство охоронюваних територій Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-