На Великдень у Тернополі презентували історичний макет центру міста

На Великдень у Тернополі презентували історичний макет центру міста

Фото
Укрінформ
Сьогодні біля головного храму Тернополя – кафедрального собору було презентовано макет середмістя, яким воно було століття тому назад.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один з ініціаторів проекту Вадим Перець.

«Тривимірний макет старого середмістя – перший в Україні. Подібні великомасштабні макети є у столицях деяких європейських країн. Над реалізацією проекту, втіленого у бронзі, майже рік працювала група істориків, архітекторів, скульпторів, художників-дизайнерів. Сподіваємось, що така об’ємна карта центральної частини Тернополя стане ще однією туристичною родзинкою міста», - сказав Перець.

За його словами, під час підготовки проекту фахівці опрацювали не тільки старі польські, австрійські карти та документи, а й використали давні фотографії початку минулого століття, зроблені за допомогою аеропланів.

На кількаметровій бронзовій об’ємній карті відображено вулиці середмістя, костели, церкви, синагога, аріхтектурні пам’ятки Тернополя початку минулого століття. Тут  же – пояснення до окремих історичних об’єктів, детальнішу інформацію про які можна сканувати за допомогою QR-коду.

Фото: сайт міста Тернополя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-