В Японії туристи зможуть розрахуватися відбитками пальців

В Японії туристи зможуть розрахуватися відбитками пальців

Укрінформ
Уже цього літа в Японії почнуть тестувати нову систему оплати товарів і послуг для іноземців.

Про це повідомляє The Telegraph.

Тепер туристи зможуть розплачуватися в готелях, ресторанах і магазинах, просто прикладаючи пальці до зчитувального пристрою. Також гостям країни не знадобляться документи, оскільки відбитки можна буде використовувати при реєстрації в готелі замість паспорта - це більш швидкий спосіб, ніж традиційний.

Влада Японії таким чином хочуть прискорити і спростити процес оплати та обміну валюти для туристів - у 2020 році країну чекає великий наплив гостей на Літні Олімпійські ігри, які пройдуть в Токіо. Через чотири роки "система оплати відбитками пальців" повинна запрацювати по всій Японії.

Щоб зареєструватися в системі, необхідно здати відбитки пальців і прив'язати їх до рахунку банківської карти - можна буде прямо після прибуття в аеропорту або в інших доступних туристам громадських місцях. Тестувати систему будуть на 300 об'єктах - у сувенірних магазинах, ресторанах, готелях та інших закладах, популярних у туристів.

Хоча і японська влада має намір за час, що залишився до Олімпіади, популяризувати нову систему, розрахунок готівкою і кредиткою залишиться можливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-