Молдова: Українські «перлини» серед «акул» туристичного бізнесу

Молдова: Українські «перлини» серед «акул» туристичного бізнесу

Укрінформ
Понад 140 туристичних компаній з України, Молдови, Румунії, Болгарії та інших країн взяли участь у XXI Міжнародній виставці «Туризм, відпочинок, готелі», яка проходила 7-10 квітня на території виставкового комплексу «Молдекспо» в Кишиневі.

Калейдоскоп представлених туристичних маршрутів та оздоровчих комплексів був дуже насичений: поряд з «акулами» туристичного бізнесу з Туреччини, Греції, Чорногорії та Румунії, вельми зацікавили відвідувачів раніше не представлені у виставках, але неймовірно мальовничі екзотичні острови Гозо і Коміно, а також стенди з Японії та В'єтнаму.

На відкритті виставки заступник міністра економіки Молдови Віталіє Юрку особливо підкреслив, що «нинішній туристичний сезон надає жителям республіки і її гостям можливість не тільки відкривати нові туристичні маршрути, але і встановлювати прямі ділові і дружні контакти між представниками туріндустрії з різних країн».

Живий інтерес у відвідувачів виставки викликали представлені Україною «перлини» Карпат та туристичні маршрути Одеси й Одеської області.

Яна Галицька, яка представляє компанію «Навігатор», усі презентовані на виставці маршрути «пише сама. Остання родзинка - «Джеймс Бонд – одесит», дуже зацікавила присутніх.

«Не всі знають, що прототип Джеймса Бонда народився і виріс в Одесі, так що, крім наших рибних шедеврів - я про бичків, - весело підморгує Яна, - ми можемо показати і розповісти дуже багато цікавого. А кожен маршрут закінчується частуванням національними стравами і ароматною кавою по-одеськи».

На виставці також були представлені прогулянкові тури одеським морським узбережжям на голландських лайнерах, які організовує фірма «Тартус-Тур». Як зазначила представник компанії Любов Грейц, фірма - не новачок в туристичному бізнесі, проте у Молдові вперше. Тому менеджер дуже переконливо, ну чисто «по-одеськи», розповідає відвідувачам виставки про те, що «ті, хто не бачив Одеського узбережжя, не бачив нічого. З його красою може зрівнятися тільки Одеський оперний театр». Як кажуть, «одним ударом двох зайців».

Проте відвідувачі жваво цікавляться не лише українською «продукцією», а й ціновою політикою.

«Хочу зауважити, - підкреслює заступник директора оздоровчого комплексу «Карпати» Петро Суда, що ціни для будь-якого клієнта з будь-якої країни абсолютно однакові, ми радо зустрінемо кожного, хто приїде до нас на лікування та відпочинок. А вартість буде залежати від запитів і рівня комфорту».

За його словами, санаторій «Карпати» - закритого типу комплекс, розташований на 6,5 га території. Всі процедури можна приймати, не виходячи з будинку. А у вільний час - прогулянки, казкова природа, є навіть власний маленький зоопарк. «Можливо, саме цей фактор сприяв зростанню популярності у клієнтів. Якщо у 2014 році з Молдови ми прийняли 65 гостей, то у 2015 їх приїхало вже 265. Сподіваємося, цього року ця цифра подвоїться», - сказав Суду.

Середня добова вартість перебування в комплексі – близько тисячі гривень, при цьому існує система знижок для дітей.

Великий інтерес у відвідувачів виставки викликав також український стенд, який представляє Одеський санаторій «Лермонтовський», що надає весь спектр послуг по трьом напрямкам: серцево-судинні, неврологічні захворювання та захворювання, пов'язані з травмами. Переваги санаторію в тому, що він знаходиться в самому центрі Одеси, поруч з дельфінарієм і пляжем «Ланжерон». Клієнти санаторію мають можливість і прийняти лікування і позасмагати на пляжі (якщо це сезон), а також відвідати дельфінарій і інші визначні пам'ятки Одеси.

Представник санаторію Олена Гошуренко додала, що з клінічних санаторіїв в Одеській області залишилося три: «Лермонтовський», їм.Горького і «Куяльник». Проте все, що пов'язано з реабілітацією (після інфарктів, інсультів, кісткових травм), за її словами, - це тільки «Лермонтовський».

... Залишилося тільки встигнути обрати маршрут перед довгоочікуваною відпусткою.

Зінаїда Гурська, Кишинів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-