У Барселоні збільшилися випадки шахрайства

У Барселоні збільшилися випадки шахрайства

Укрінформ
Групи румунів обкрадають мандрівників, представляючись поліцейськими, в туристичних районах Барселони.

Про це повідомляє іспанське видання 20 minutos.

У Барселоні два тижні тому знову з'явилися шахраї, які, як і влітку 2014 року, використовують досить незвичайний метод для виманювання грошей у туристів.

За словами слідчих, крала група румунів, які зазвичай діють по три людини. Двоє прикидаються поліцейськими, а третій — туристом, який заводить розмову з жертвою. Несправжні поліцейські роблять вигляд, що проводять огляд на наявність наркотиків і фальшивих банкнот, просять пред'явити гаманці і сумки. Підставний турист одразу ж йде на співпрацю з ними, жертва вірить тому, що відбувається, і ведеться на цю махінацію. Деякі злочинці навіть мають при собі рацію, за якою нібито спілкуються з поліцейською дільницею. Після пограбування зловмисники сідають у машину і їдуть у невідомому напрямку. У деяких випадках вони і зовсім не виходять з машини.

Найбільше таких випадків зафіксовано в туристичних районах, віддалених від поліцейських ділянок, а жертвами, як правило, стають азіатські туристи. Скільки саме людей задіяно в цьому угрупуванні на даний момент невідомо, оскільки операція з їхнього затриманню тільки почалася.

Раніше злочинці мали і фальшиві посвідчення, однак це передбачає ще одну статтю при затриманні, тому в цьому сезоні шахраї просто прикріплюють алюмінієву бляшку до свого документа національної ідентифікації (аналогу паспорта в Іспанії), яку швидко демонструють жертві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-