Італія планує скасувати деякі податки для туристів

Італія планує скасувати деякі податки для туристів

Укрінформ
Міністерство економіки Італії попросило владу комун не вводити податок на проживання в готелях.

Про це повідомляє L Agenzia di Viaggi.

Міністерство економіки Італії попросило владу комун не вводити податок на проживання в готелях у 2016 році. Якщо Рада міністрів країни схвалить цю ініціативу, то заборона стане офіційною. Комуни, які не встигли ввести податок, не зможуть цього зробити до 2017 року, а решта 745 — збільшити вже існуючий збір.

Готельєри ініціативу підтримали. Так, генеральний директор асоціації власників готелів Federalberghi Алессандро Нукара назвав ідею даного податку помилковою: «Хоча б тому, що навіть невелика частина суми всіх зборів не витрачається на поліпшення туристичного сервісу». Більш того, Нукара наголосив, що Італія, порівняно з іншими країнами, і так зловживає зборами. За його словами, «податок на проживання у Римі в чотири рази вище, ніж у Парижі, де максимальна величина збору — всього 1,5 євро, а в інших європейських столицях і зовсім відсутня».

Правда, з готельєрами не згодні чиновники. На їхню думку, заборона на введення податку сповільнить розвиток міст. За 2015 рік 745 комун Італії зібрали з туристів 430 мільйонів євро, проте звіту про їхню долю поки не надали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-