Іспанія відкрила туристам закриту п'ять століть будівлю

Іспанія відкрила туристам закриту п'ять століть будівлю

Укрінформ
Історична будівля колегії‑Де Лас Донселас Ноблес в Толедо (Іспанія) відкрило свої двері для відвідувачів.

Про це повідомляє іспанське інформаційне агентство EFE.

Колегія‑де Лас Донселас Ноблес в Толедо, залишалася єдиним архітектурним пам'ятником Іспанії, включеним до списку Національної спадщини, який досі був закритий для публіки.

Ця будівля є жіночим гуртожитком, а раніше була інститутом шляхетних дівчат, створеним ще в середині XVI століття кардиналом Силисео, архієпископом Толедским. Зокрема, це єдина архітектурна пам'ятнка в Іспанії, включена до списку Національної спадщини, який досі протягом 500 років залишався закритим для публіки.

Інститут, як повідомляється, зберігає в своїх надрах дивовижні предмети мистецтва. За словами відповідального за монумент представника архієпископа Франсиска Вильякампи, найцікавіше тут — церква із чудовим іконостасом, вівтарем і картинами. Свого часу в храмі перебували дві роботи Ель Греко, які нині виставлені в Кафедральному соборі, але очікується, що вони «в майбутньому» повернуться сюди.

"Це одна з найвеличныших, але практично невідома коштовність Толедо. Тому що інші будівлі подібного роду відкриті для релігійних церемоній або використовуються в інших цілях, але ця установа, будучи освітньою, залишилася невідомою", - зазначив Вильякампа.

Що стосується вартості екскурсії, то для туристів будівля включена до списоку будинків, які можна відвідати, придбавши туристичний браслет, розроблений архієпископом. Сюди, крім Донселас Ноблес, входять найвідоміші релігійні святині міста. Вартість браслета — 9 євро, дітям до 10 років вхід безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-