Порада туристу: Усі нові авіанапрямки 2016 року

Порада туристу: Усі нові авіанапрямки 2016 року

Укрінформ
Стали відомі нові авіасполучення України з іншими країнами в літній період, серед яких рейси в Ларнаку, Афіни, Венецію, Дюссельдорф та інші міста.  

Про це повідомляє UBR.

У літньому авіарозкладі, яке набуде чинності з 27 березня, з'являться нові міжнародні рейси і навіть нові авіакомпанії.

Бориспіль зв'яжуть з Белградом і Венецією. Аеропорт Бориспіль у новому сезоні почне приймати рейси трьох нових авіакомпаній — Air Serbia, Mahan Air і Aegean Aviation, повідомила прес-секретар головного авіамайданчика країни Оксана Ожигова.

Air Serbia робить уже не першу спробу освоїти маршрут Київ-Белград. До 2013 року за маршрутом літала українська авіакомпанія "Аеросвіт". Після того, як вона припинила польоти, пряме авіасполучення між Україною і Сербією було перервано. Спроба відновити прямі рейси була зроблена Air Serbia в травні 2014-го, проте старт польотів тоді відклали, що сам авіаперевізник пояснював наступним чином: "безпека пасажирів та екіпажів є першочерговими".

Цього разу польоти стартують з 2 червня і поступово їх кількість буде доведено до шести на тиждень. Поки рейси в сітку авіаперевізника ще не заведені.

Іранська авіакомпанія Mahan Air відновить польоти в Тегеран (частота - два рейси на тиждень), повідомила Ожигова.

Грецька авіакомпанія Aegean Airlines з кінця березня 2016 року переходить з Жулян у Бориспіль з рейсами в Ларнаку і Афіни.

З нових регулярних напрямків з'явиться також Геракліон. Раз на тиждень туди буде літати Ellinair.

Довгоочікуване відкриття нинішнього сезону — Венеція. Рейси туди запустить з 28 березня МАУ. Польоти здійснюватимуться тричі на тиждень. Рейс з Борисполя вечірній, по понеділках, четвергах і суботах, виліт 19:40, приліт о 21:25. Зворотний рейс ранковий, по вівторках, п'ятницях і неділях, виліт з Венеції у 04:55, повернення в Бориспіль в 08:20. Ціна квитка в обидві сторони від 6818 грн.

Також МАУ анонсує відновлення рейсу в Дюссельдорф. У літній розклад Борисполя він внесений до щоденної частотою. "Але ймовірність запуску навесні на початку літа невисока. Швидше за все, запустимо ближче до осені", — прокоментувала корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

У літньому сезоні мережу польотів з Жулян також збільшиться. YanAir запускає рейси в Єреван, Тель-Авів і Ригу. Рейс на Єреван стартує 8 квітня, буде здійснюватися по вівторках та четвергах. Виліт з Жулян до 8:50, приліт в Єреван о 12:35, назад виліт о 13:45, посадка в Києві в 15:45. Зараз доступний промо-тариф на рейс в обидва боки від 6109 грн. На сайті YanAir рекламується також рейс до Тель-Авів, у базу його поки що не завели, але старт планується у травні. Призначення на Ригу комісія Державіаслужби від 29 лютого рекомендувала видати.

"Як тільки отримаємо документи, почнемо роботу із запуску рейсу. Ймовірність його старту в травні теж досить велика", — зазначив комерційний директор YanAir Артем Шахов.

З Одеси — в європейські столиці

В Одесу повернулися Lufthansa і Czech Airlines. Авіакомпанія Lufthansa з 31 березня 2016 року відновить після майже дворічної перерви регулярні рейси Одеса-Мюнхен, повідомили в прес-службі одеського аеропорту. Прямі рейси будуть здійснюватися по четвергах і суботах.

Czech Airlines з 27 квітня цього року відкриває прямий рейс Одеса-Прага-Одеса. Польоти будуть виконуватися тричі на тиждень. З Міжнародного аеропорту імені Вацлава Гавела у Празі рейси будуть відправлятися по понеділках та середах о 22.25, по суботах — у 19.50 за місцевим часом. Вильоти з аеропорту Одеси будуть здійснюватися по вівторках і четвергах о 05.00, по неділях — о 07.30 за місцевим часом.

А з 28 травня естонська державна компанія Nordic Aviation починає польоти за маршрутом Таллінн-Одеса-Таллінн. Прямі перельоти будуть здійснюватися раз на тиждень з 28 травня по 29 жовтня по суботах, а влітку, з 22 червня по 24 серпня, буде два рейси по середах і суботах. Тривалість польоту — 2 години 15 хвилин. Ціна квитка в одну сторону – 99 євро.

З Харкова — до Варшави

З 2 березня польська авіакомпанія LOT відкриває авіасполучення між Харковом та Варшавою. Частота п'ять разів на тиждень. По понеділках, п'ятницях і неділях рейси з Харкова до Варшави будуть відправлятися о 14:40, а по середах і четвергах — о 18:00. Назад по понеділках, п'ятницях і неділях о 11.05, по середах і четвергах о 14.25. Час польоту близько двох годин.

"Вечірні вильоти дадуть можливість скористатися зручними стиковками з внутрішніми польськими рейсами, а також рейсами в Європу, наприклад, Краків, Гданськ, Вроцлав, Париж, Лондон, Мілан", — зазначила прес-секретар DCH Ганна Стеценко. Вартість квитка в обидві сторони - від 7 тис. грн.

Влітку відновлює свою харківську програму UMAir. "Плануємо виконувати рейси за маршрутами Київ – Амман – Харків –Амман – Київ і Київ – Бейрут – Харків – Бейрут – Київ по середах і п'ятницях відповідно. Рейси за цим маршрутом вже виконувалися в минулому році", — прокоментували в компанії.

Рейс до Тель-Авів обіцяє харків'янам YanAir. Призначення на цей рейс вже рекомендувала видати комісія Державіаслужби. В авіакомпанії повідомили, що Харків-Тель-Авів вважають дуже перспективним. "Будемо прораховувати економіку, але сподіваємося, що цей рейс стане затребуваним, і ми його запустимо в найближчому майбутньому", — прокоментував Шахов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-