ЮНЕСКО та Єврокомісія запускають

ЮНЕСКО та Єврокомісія запускають "культурні маршрути"

Укрінформ
ЮНЕСКО і Європейська комісія розпочали проект з розробки «культурних маршрутів», які популяризуватимуть об'єкти всесвітньої спадщини, залучать туристів, сприятимуть проведенню фестивалів культури та зростанню відвідуваності музеїв в Європі.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі ЮНЕСКО.

«Проект «Європейськими маршрутами» є конкретним прикладом спроможності Всесвітньої культурної спадщини діяти як джерело стійкого економічного розвитку громад та регіонів», - відзначила з цього приводу генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова.

За її словами, новий європейський проект допоможе місцевим громадам, захисникам довкілля та сучасним політикам реалізувати стратегію розвитку на основі універсальних цінностей об'єктів всесвітньої спадщини в багатьох частинах світу.

Єврокомісія, у свою чергу, привітала початок реалізації проекту, перша фаза якого оцінюється у 1,5 млн євро. «Я вітаю запуск цього проекту. Туризм є чудовою нагодою для всесвітньої культурної спадщини. Він дає нове життя історичним місцям і містам, дозволяє людям краще розуміти минуле і кожна громада має змогу отримати ключ до поштовху економічного зростання і створення нових робочих місць», - заявила  єврокомісар з внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого і середнього бізнесу Ельжбета Беньковська.

Очікується, що до кінця 2017 року проект «Європейськими маршрутами» буде відкритий для широкого загалу. Він передбачає, зокрема, створення онлайн-платформ і мобільних додатків, які дозволяють усім охочим переглядати карти, отримувати інформацію про культурні об'єкти Всесвітньої культурної спадщини.

У проекті візьмуть участь місцева влада, яка керує об'єктами спадщини, культурними установами, зокрема музеями і галереями, контактує з представниками та об’єктами нематеріальної культурної спадщини і туризму. Її веб-сайти і додатки призначені для широкого загалу, передусім для туристів з Китаю, Північної Америки та Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-