У Чінкве-Терре обмежать потік туристів

У Чінкве-Терре обмежать потік туристів

Укрінформ
Національний парк Чінкве‑Терре в Італії обмежить потік туристів для збереження місцевого середовища.

Про це заявив президент парку Вітторіо Алессандро, повідомляє італійське видання Repubblica.

«Чінкве‑Террі повинен виконувати педагогічну функцію, тому ми маємо намір обмежити його відвідуваність», — заявив чиновник.

Згідно з підрахунками фахівців, для збереження крихкої екосистеми італійського заповідника необхідно скоротити число туристів на 40%. Щорічно сюди приїжджають 2,5 мільйонів чоловік, а для безпеки місцевого середовища потрібно на 1 мільйон менше.

Для порятунку території вже через кілька місяців доступ до туристичних маршрутів буде обмежений. Після того, як геологи представлять розрахунки про допустиму кількість відвідувачів на день, мандрівникам доведеться купувати спеціальний квиток для входу в парк.

Крім того, для туристів планується ввести окремі поїзди, у вартість квитка на які буде включена і вартість відвідування Чінкве‑Терре. Нововведення набудуть чинності до літа цього року.

Національний парк Чінкве‑Терре знаходиться в Лігурії, на узбережжі Генуезької затоки. Він складається з рукотворних терас і 5 невеликих поселень, знаменитих пам'ятниками епохи середньовіччя. У 1997 році культурний ландшафт Чінкве‑Терре увійшов у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-