На Мальдіви тепер в'їзд можливий тільки за

На Мальдіви тепер в'їзд можливий тільки за "синіми" та біометричними паспортами

Укрінформ
Українські туроператори отримали попередження від влади Мальдів, що в'їзд у республіку можливий тільки за наявностю "синього" або біометричного закордонного паспорта.  

Про це повідомляє туристичний портал TourDom.

Українці, які прибувають у Мальдівську Республіку, повинні пред'являти «сині», або біометричні паспорти, які мають ідентифікаційну пластикову сторінку. Старі «червоні» паспорти без пластикової сторінки не ідентифікуються новою митною системою і не будуть прийматися. Про це туроператорів повідомляють їх приймаючі партнери на Мальдівах. Чіткий термін вступу в силу змін не називається, проте окремі туркомпанії вважали за потрібне донести інформацію до агентів.

«Дане розпорядження влади Мальдів видали ще в листопаді минулого року, але ми отримали його лише днями. Наскільки суворо його будуть виконувати – невідомо, з власниками закордонних паспортів старого зразка нашої компанії не було жодного інциденту, але попередження отримано, і ми повинні про це повідомити», – розповів керівник напрямку Мальдів Join UP! Євген Хаджинов.

В іншій компанії, що отримала аналогічну розсилку, відзначають, що, як правило, влада Мальдів не поспішає впроваджувати на практиці власні нововведення. «Досі не введений сервісний збір для туристів, хоча відповідне рішення прийнято приблизно рік тому», – зазначив співрозмовник.

У турагентствах відзначають: незважаючи на те що кількість власників «червоних» закордонних паспортів з кожним роком скорочується, їх все одно ще залишається досить багато. «Закордонний паспорт видається на десять років, а в моїй практиці траплялися документи старого зразка, видані у 2010 році», – нагадує директор турфірми Mary Travel Марина Крутько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-