Мінфін відмовив у фінансуванні розвитку туризму в Україні

Мінфін відмовив у фінансуванні розвитку туризму в Україні

Укрінформ
Міністерство фінансів України поки відмовляється давати гроші на розвиток туризму країни, повернувши проект реалізації стратегії на доопрацювання.

Про це розповів радник з туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олексій Євченко.

За його словами в Мінфіні Стратегія розвитку туризму на 2016-2020 рр., підготовлена Управлінням туризму і курортів при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, була відхилена. "Мінфін запропонував, як завжди, перекласти цю нішу на плечі приватного сектора та на отримання міжнародних грантів! Тоді, питається, яка роль відводиться державі в розвитку туризму?", - розповідає він.

Євченко пояснює, що дані запити - "перший маленький крок до того, щоб отримати фінансування на найнеобхідніше, повз чого в нормальній державі ніколи не проходять".

У запиті на фінансування були включені:

  • забезпечення діяльності Національної туристичної організації;
  • реалізацію маркетингової стратегії просування Національного туристичного продукту;
  • створення і ведення іноземними мовами туристичного інтернет-порталу Visit Ukraine, розробку, виготовлення та розповсюдження в Україні та за кордоном друкованої продукції, яка пропагує туристичні можливості України;
  • презентацію туристичного потенціалу України на національних та міжнародних виставково-ярмаркових заходах, конференціях, форумах;
  • впровадження програми створення національної мережі туристичних брендів;
  • створення інтерактивної пошарової бази даних, що включає інформацію про всі туристичні й рекреаційні ресурси країни;
  • розроблення державних та регіональних програм розвитку сфери туризму і курортів;
  • розроблення державних програм розвитку транскордонного співробітництва, які передбачають консолідацію зусиль, спрямованих на сприяння розвитку сфери туризму і курортів регіонів.

І це ще не весь список.

У відповідному листі Заступника Міністра фінансів України Романа Качура звертається увага на відсутність необхідності фінансово-економічних розрахунків з боку держави. Також було зазначено на неузгодженість окремих пропозицій з відповідними інстанціями. Наприклад, питання підготовки фахівців у сфері туризму та затвердження кваліфікаційних вимог для екскурсоводів вимагають узгодження з Міністерством освіти і науки.

В кінці листа дається чіткий рада шукати фінансові джерела будь-якими законними способами: «Реалізація Стратегії здійснюється за рахунок коштів суб'єктів туристичної діяльності, коштів міжнародної технічної допомоги, фінансових організацій... коштів інвесторів та інших джерел, не заборонених законом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-