"Дорогу кохання" в Італії визнали культурним надбанням країни

Укрінформ
Панорману Via dell'amore ("Дорога кохання") внесена до списку державних культурних цінностей.

Про це повідомляє італійське видання Repubblica.

Via dell'amore або «Дорога любові», панорамна стежка з видом на море, що проходить через Національний парк у Чінкве-Терре, що з'єднує Ріомаджоре і Манаролу, внесена указом міністра культури Італії Даріо Франческіні в список державних культурних цінностей.

Довжина дороги, прокладеної над скелястим урвищем уздовж моря, — трохи більше кілометра. З висоти відкриваються мальовничі види на Лігурійське море, невелика частина шляху проходить через тунель, стіни якого покриті графіті.

Прокладена дорога була в середині 1920-х років. У 1990-х дорога через небезпеку зсувів і обвалу каменів була деякий час закрита. А у вересні 2012 року стався обвал пагорба, постраждало 4 туриста з Австралії, у даний час всі вони живі. Влітку 2015 року невелика частина стежки (200 метрів) була відкрита. За вхід стягується невелика плата, виручені кошти йдуть на підтримання дороги.

Відкриття усієї стежки очікується до 2017 року.

Довідка: Назва стежки була натхненна тим, що вона "об'єднувала" два міста, розділених горами. Таким чином молоді закохані могли без проблем дістатися один до одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-