У Туреччині знайшли найдавнішу християнську церкву під землею (+ Фото)

У Туреччині знайшли найдавнішу християнську церкву під землею (+ Фото)

Укрінформ
У Туреччині знайшли під землею найдавнішу християнську церкву, стіни якої прикрашені фресками зі сценами Вознесіння і Страшного суду.

Про це повідомляє турецьке видання Derinkuyu Haber.

Церква виявлена в підземному місті в Каппадокії (Туреччина) під час земляних робіт для будівництва житлового будинку в містечку Невшехір у центрі Анатолійського плато. Місцева влада вже заявила, що древня церква може стати одним з головних об'єктів поклоніння християнських паломників.

За словами міського голови Невшехіру Хасана Унвера, стіни церкви прикрашені прекрасно збереженими фресками зі сценами Вознесіння і Страшного суду. «Наскільки нам відомо, такі фрески не відомі в інших стародавніх церквах. Деякі вчені датують їх п'ятим століттям нашої ери», - сказав він.

Давня церква, як виявилося, всього лише один з об'єктів у цілому підземному місті, будівлі якого були вириті давніми каменотесами у м'яких породах цієї місцевості, причому місто тісно сусідить із заповідною ділянкою в Каппадокії, оголошеної ЮНЕСКО об'єктом всесвітньої спадщини. Це підземне місто був виявлений у 2014 році, причому його вважають найбільшим містом світу того часу, а перше поселення на цьому місці виникло 5 тисяч років тому. Були знайдені також тунелі довжиною до 7 кілометрів.

Поки церква досліджено лише частково. На даний момент розкритий лише її зведення, а загальна висота будівлі поки не відома. Археолог Алі Айдін повідомив, що роботи призупинено до весни, щоб розпису не постраждали від зимової вологи.

«Ми відкрили лише кілька розписів, а решта відкриємо з часом. Фрески на фронтоні церкви зображують розп'яття Ісуса і його Вознесіння в небесну обитель. Є також фрески з зображеннями апостолів, святих і пророків Мойсея та Іллі», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-