У Києві створять аналог

У Києві створять аналог "Львівської кави"

Укрінформ
Київська влада задумала створити свій бренд кави, на кшталт «Львівської кави». У центрі міста хочуть відкрити кафе і одночасно випускати сувенірну продукцію.

Про це розповів голава департаменту промисловості та підприємництва міста Києва, повідомляють "Вести".

За його словами, ідея створити свою столичну каву з особливим смаком народилася в рамках розвитку бренду міста та туристичного потенціалу.

«Щоб залучати потоки туристів у столицю, потрібні свої бренди. Поки ідея носить робочу назву «Кава по-київськи», назва співзвучна з «котлетою по-київськи», відомої і в інших країнах. Планується, що невеликий кафетерій з такою назвою відкриється на Бессарабці. Але брендовим буде не тільки напій, але і шоколад, снеки, а також сувенірна продукція. Також там завжди буде свіжа преса», - розповів Кузьменко.

Каву хочуть продавати у склянках з принтами головних місць Києва. Малюнки можуть змінюватися під міські події, наприклад, День Києва. Крім сувенірів з брендом київської кави, будуть випускати і термокружки з міськими пам'ятками, на зразок американського «Старбакса».

Також на площі перед Бессарабкою після реконструкції буде майданчик для виступів вуличних музикантів, що теж може привабити туристів. «Можливо, встановимо там невелику сцену або піаніно, доступне для всіх», — продовжує Кузьменко. Він каже, що рецепт кави повинні будуть вибрати самі кияни, для цього планують оголосити конкурс авторських рецептів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-