На Закарпатті відбудеться міжнародний фестиваль м'ясних страв

На Закарпатті відбудеться міжнародний фестиваль м'ясних страв

Укрінформ
У селі Геча, що на Закарпатті, відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів (різників). Із рызних країн сюди з'їдуться кращі майстри з приготування традиційних м'иясних страв.

Про це повідомляє Укрінформ.

Конкурс гентешів - це довгі ряди наметів, казанів і мангалів, де команди з різних країн змагаються, хто краще приготує страви зі свинини. Журі навіть дивиться за тим, як забивають свиню, як обпалюють і як білують. В Угорщині, приміром, навіть є королівське товариство гентешів, там це - шанована професія. Одна з цілей конкурсу - відродити цю шановану в минулому професію в Україні.

З позаранку до пізнього вечора різники демонструватимуть свою майстерність, а кулінари готуватимуть з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські страви - шкварки, гурки, ковбаси, шинки, бограчі та інше. І все це під гарне закарпатське вино. Вважається, що саме воно найкраще підходить до м'ясних страв.

У період святкування у відвідувачів є можливість не тільки спостерігати спритність майстрів, ознайомитися з технологією приготування смачних м'ясних страв, але і насолодитися ними. А ближче до вечора фестиваль наповнюється шумом, чудовими емоціями і веселою народною музикою.

Фестиваль проходить щорічно в останню суботу січня у селі Геча (Берегівський район, Закарпаття) і цього року відсвяткує ювілейну дату – 10 років.

Фестиваль гентешів вважається одним з кращих і найбільш масштабних гастрономічних фестивалів Закарпаття та всієї України в цілому. Цього року він відбудеться 30 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-