Таїланд хоче ввести податки для туристів і посилити безпеку

Таїланд хоче ввести податки для туристів і посилити безпеку

Укрінформ
Податок у 10 доларів можуть ввести в Таїланді для підтримки інфраструктури та гаранту безпеки туристів.

Про це розповів керівник Tourism Authority of Thailand Юттхасак Супхасон, повідомляє місцевий телеканал Voice TV.

«При 30 мільйонних туристичних заїздів на рік Таїланд за допомогою такого збору отримає 300 мільйонів доларів додаткових коштів на підтримку та ремонт пам'яток архітектури та інших будівель і споруд, відвідуваних туристами, підтримання інфраструктури туристичних зон і на гарантування безпеки самих же туристів», — заявив Супхасон.

За його словами, Влада вирішила взяти приклад з інших країн, яким подібний податок не приносить шкоди туристичній галузі.

Втім, пізніше прес‑секретар TAT Сунантха Монтри заявила, що зараз введення подібного збору у відомстві не розглядається. «Це поки тільки ідея. Це не наша офіційна позиція, це особиста ініціатива нашого керівника, яка ще повинна бути ретельно вивчена», — заявила вона.

Тим часом Влада вже почала піклуватися про безпеку туристів, але знову не за свої кошти. Про це повідомляють інші ЗМІ Таїланду.

До кінця року в аеропортах країни з'явиться новітня система безпеки Advance passenger processing system — APPS. Вона дозволить отримати повну інформацію про пасажира, грунтуючись на його паспортних даних, а також прискорить процес проходження митного контролю. Щоб встановити APPS, з кожного мандрівника братимуть по 1 долару, який включать у вартість авіаквитка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-