Подорожі: Америка 2.0. Краса Північної Кароліни

Подорожі: Америка 2.0. Краса Північної Кароліни

Укрінформ
Наш мандрівник, який приїхав до Сполучених Штатів і залишився там жити, продовжує свою розповідь про краєвиди чаруючої Америки.

Природа. Своїми краєвидами вона здатна неабияк здивувати, дарувати приємні емоції та навіть заспокоювати душу у скрутні хвилини. Потрібно тільки знайти час, місце та піймати цю дивовижну мить, коли просто насолоджуєшся, спостерігаючи за нею. Відчувши це одного разу, ти більше ніколи не забудеш смак того моменту, і бажання зануритися у подібне ще раз стає тільки сильнішим.

Північна Кароліна – один з найгарніших та приваблюючих американських штатів. Краса тутешніх пейзажів не залишає байдужим нікого, кому хоч трохи цікаві чудеса нашої природи, більша частина з яких – гори. Далеко не усюди їх можна побачити, але в деяких місцях  – від них неможливо сховатися. Одне з них – невеличке місто Бун, з населенням близько 30 тисяч чоловік. Хоча тут проживає так небагато людей, цілий рік місто переповнено охочими побувати у його краях.

Літо – саме той час, коли мені довелося приїхати у Бун. Усі чотири сезони по особливому прикрашають місцеві гори, вкриті прекрасними лісами, наче неперевершеною ковдрою.

Мені одразу ж запропонували відвідати популярне туристичне місце, яке вони називають Table Rock (дослівно – «Гора-стіл»). Сюди потрібно їхати близько чотирьох годин на машині, але це ніяк не втомлює, тому що дорогою можна милуватися краєвидами з вікна, які не давали закриватися очам ні на мить. Найкраща пора року для цієї поїздки – саме літо, початок осені або ж кінець весни, коли немає багато дощів, адже сходження на гору по болотних стежках не залишить бажаних вражень.

Сходити на цю гору не так-то й довго, приблизно три з половиною кілометри, але сама дорога не занадто важка, можна сміливо брати з собою дітей, що я й зробив. Тільки уважно за ними стежте, тому що обриви тут досить небезпечні. Навколо багато різноманітної рослинності, у тому числі і кущі зі смаковитими ягодами на вигляд, але будьте обережні, бо більшість із них отруйні. Краще візьміть із собою щось для маленького пікніку, який можна організувати на вершині гори, до того ж, чудовий пейзаж додає своєрідної атмосфери.

Проте, не тільки прекрасні горизонти порадували нас того дня… Повернувшись до підніжжя гори, ми вирішили трохи підкріпитися перед від’їздом. Як раптом Емелі, яка була зі мною, спитала мене: «А хто пригостить його чимось смачненьким?»,– сказавши це, вона показала пальцем кудись у протилежну сторону. Ми були впевненні, що вона говорить про якусь собаку, або ж маленького лісового звіра. Посміхнувшись, я обернувся назад, і посмішка швидко перетворилася на здивування. Це був чорний ведмідь.  Діти ж просто сміялись, тому і я не міг показувати іншого виду. За їх проханнями, довелося підійти якомога ближче. «Цікаве» продовження дня…

Пізніше я побував у ще багатьох, не менш дивовижних місцях. Таких, як Blue Ridge Parkway (дослівно «Блакитно-хребетний бульвар»), назва пішла від кольору гірського хребта, який у літню пору року набуває блакитного відтінку. Наче нічого особливого, проте я просидів на вершині однієї з цих гір десь зо дві години, зовсім не помітивши, як сплинув час.

Трохи далі, розташувався Upper Creek Falls, місцевий водоспад. Скільки задоволення принесло лише пройтися вздовж нього, послухати чарівний звук струмка і йти за його «покликом». Йдучи все далі й далі, раптом зупиняєшся, приголомшливо вслухаючись у цю тишу, яка так багато може розповісти.

Якщо з’явилася нагода побувати у цих краях, то обов’язково відвідайте ці неперевершені місця.

Подорож завжди приносить із собою позитивні моменти, після яких з’являється просте бажання – насолоджуватись красою, серед якої живеш, але іноді не помічаєш. Північна Кароліна не єдиний штат, де можна знайти стільки прекрасних пейзажів. 

Фото і текст: Фред Тейлор. Спеціально для Укрінформу

Якщо у Вас є подорож, якою Ви хочете поділитися з усією Україною, пишіть нам на пошту: UI_travel@bigmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-