Бразильські карнавали можуть скасувати

Бразильські карнавали можуть скасувати

Укрінформ
Більшість міст Бразилії, в яких щорічно проводять карнавали, змушені "зрадити" традиції через кризу.

Про це повідомляє американське видання Financial Times.

Багато міст по всій Бразилії змушені скасувати традиційний щорічний карнавал або істотно скоротити витрати на його проведення через складну економічну ситуацію та найбільший корупційний скандал в історії країни.

Місто Кампінас у штаті Сан-Паулу не знайшов 1,3 мільйонів реалів (322 тисяч доларів) на проведення щорічного параду шкіл самби. Від карнавальної ходи також відмовилися Порту-Феррейра, Macapá – столиця штату Амапа, Лаврас-ду-Сул в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. Передбачається, що в найближчі два тижні їхньому приклад будуть слідувати десятки інших міст і регіонів.

За словами Ольги Валлес, якій належить компанія Condal – один з найбільших виробників карнавальних масок в Ріо-де-Жанейро, продажї в цьому році будуть гіршими за весь час з моменту заснування компанії у 1994 році. «Економічна ситуація тут важча, ніж можна уявити. Магазини, які витрачали у нас 40-50 тисяч реалів, тепер розміщують замовлення на 3 тисячі реалів», – говорить вона.

Продажі магазину Carnaval Store у Сан-Паулу, що пропонує тканини для костюмів, впали на 15% порівняно з минулим роком, до мінімуму за всі 10 років його існування.

За оцінками економістів, опитаних центральним банком Бразилії, ВВП країни скоротився на 3,7% в 2015 році. У 2016 році експерти очікують падіння ще на 2,99%.

Як пише The Wall Street Journal, в останні місяці Бразилії також посилилися проблеми з захворюваннями, які переносять комарі. У 2015 році в країні зафіксовано рекордну кількість випадків захворювання від лихоманки денге – 1,58 мільйонів людей, різко збільшилася кількість хворих лихоманкою чикунгунья. Все більшого поширення отримує порівняно новий вірус – лихоманка Зіку, кількість виявлених випадків перевищила 1,5 мільйонів.

Передбачається, що проблеми охорони здоров'я ускладнять проведення не тільки карнавалу, але і літніх Олімпійських ігор, які цього року пройдуть в Бразилії.

Бразильський карнавал проводиться щорічно протягом п'яти днів і закінчується за 40 днів до Великодня – з початком Великого посту. У цьому році святкування пройдуть з 5 по 9 лютого, їх пік прийдеться на 7 лютого. Наймасштабніший карнавальний парад проходить в Ріо-де-Жанейро, в минулому році на нього з'їхалися 1 мільйон туристів зі всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-