Світловий фестиваль

Світловий фестиваль "Люм'єр" відбудеться у Лондоні

Укрінформ
Наймасштабніший фестиваль світла у Британії  "Люм'єр", який проходить вздовж вулиць міста, відбудеться у Лондоні.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

На заході будуть представлені різні світлові інсталяції, 3D-відео та інтерактивні скульптури від художників з усього світу. Уже наступного тижня деякі центральні лондонські культові будівлі і місця, наприклад, такі як Вестмінстерське абатство і фонтани на Трафальгарській площі, вкриються різноманітними заставками.

Під час фестивалю представлять 30 робіт за такими напрямкам: Кінгс-Крос; Мейфэр і Гросвенор-сквер, Пікаділлі, Ріджент-Стріт, площі Лестер-скверСент-Джеймс і Трафальгарській,  Вестмінстер. Організатори заходу підготували різноманітні пішохідні маршрути, стежками яких можно розглянути усі інсталяції.

На власні очі гості і жителі міста зможуть побачити як через арку між Пікаділлі і Ріджент-стріт повільною і важкою ходою прогулюється слон, який за допомогою сучасних 3D-технологій здається живим. Це одна із задумок французького художника Катерини Гаррет. А на Лестер-сквер розцвіте тропічний оазис квітів і рослин, так званий "Сад світла" французьких художників TILT. Та це далеко не весь перелік.

"Люм'єр" у Лондоні є безкоштовним для публіки і проходитиме о 18.30-20.30 кожений день з 14 по 17 січня включно.

Фестиваль "Люм'єр" був заснований на північному сході Англії у місті Даремі в 2009 році і продовжує проводитися в місті щороку, з постійно зростаючою популярністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-