Єгипет значно посилив заходи безпеки і дуже сподівається на українців - Мінтуризм країни

Єгипет значно посилив заходи безпеки і дуже сподівається на українців - Мінтуризм країни

Укрінформ
Представник Міністерства туризму Єгипту розповів про нові введені заходи безпеки в країні і закликав українців їхати відпочивати і нічого не боятися.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Багато делегацій з України, Англії, Німеччини, які відвідали єгипетські аеропорти і перевірили заходи безпеки, повернулися із дуже схвальними відгуками. Щорічна перевірка Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) також залишила позитивний відгук», - зазначив Директор департаменту країн СНД та Східної Європи Міністерства туризму Єгипту Мохаммед  Десуокі.

Також за його словами, єгипетська Влада посилила ряд заходів безпеки в аеропортах та на курортах:

усі рентгенівські машини були ретельно перевірені на точне сканування усіх предметів;

задля уникнення черг збільшили кількість персоналу аеропортів, окрім того було повністю  перевірено резюме та профайли всіх працівників аеропорту й інших громадських організацій;

тепер навіть транспортні пасажири перевіряються на безпеку;

збільшилась кількість камер, зокрема на злітній смузі, в приміщеннях аеропортів, у багажних відділах і конвеєрах, автопарковках,  а також на територіях готелів і культурних пам’яток країни; 

було посилено систему перевірки на автопарковках: кожна машина пильно сканується і перевіряється правоохоронцями;

за безпекою аеропортів тепер наглядає не тільки охорона і поліція, а й армія Єгипту, яка наглядає не тільки територію ззовні, а й у середині приміщень. Частина з них працює під прикриттям, тому навіть зловмисники їх не розпізнають;  

в аеропортах є спеціальні фахівці, які знаються на вибухових матеріалах і будь-яких екстремальних ситуаціях;

з аеропортів туристів будуть супроводжувати охорона у автобусах.  

Щодо заяви британських журналістів про «фейкові» металошукачі Мухамед заперечив і заявив, що «фейковою» є лише їхня інформація. 

«Український ринок для нас дуже важливий. Тому ми внесли деякі зміни. Український ринок раніше обслуговувався у нашому офісі в Москві, а зараз ми перенесли його до Праги», - розповів він. На питання щодо відкриття офіційного офісу в Украні пан Мохаммед відповів, що це для Єгипту досить не вигідно у зв’язку з візовим режимом для України та незручним географічним розташуванням нашої країни.

За наведеними даними Мохаммед  Десуокі,  800 тисяч туристів прибувають з різних країн до Єгипту, українців з яких - 450 тисяч, станом на кінець 2014 року.  У порівнянні з 2013 роком це –  плюс 31% . Проте за період з січня по жовтень 2015 року  ця цифра склала 285 тисяч українських туристів –  це мінус 20%, порівняно з тим самим періодом минулого року.

«Тому 50% нашого бюджету і зусиль будуть спрямовані саме на українського туриста. З липня цього року ми розпочали великі чотири компанії з українськими туроператорами, а також рекламну компанію по всіх провідних ЗМІ цієї сфери. Ми хочемо показати, що Єгипет безпечний і залишається таким же гостинним. Ми також організовуємо різні воркшопи та рот-шоу для того, щоб безпосередньо спілкуватися з представниками туризму в України і налагоджувати з ними зв’язки», - розповів він.

Читайте також: Ціни на Єгипет знижувати більше не будуть

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-